Pa pazite na svoje zdravje :)

Hej  🌞

Kako si kaj? V najinih klepetih sem izvedela, da si se dela lotil vestno in odgovorno in tako delo za šolo na daljavo poteka nemoteno.

Danes razmišljam o naši skrbi za zdravje, kar je trenutno najpomembneje. Ob 100% upoštevanju navodil glede korona virusa pa si s povečanim delom v sedečem položaju ob računalniku, telefonu, tablici, televiziji, skratka pred ekranom, ne smemo »pridelati« kakšne druge težave zaradi katere bi morali v tem času k zdravniku ali v lekarno. S tem bomo namreč povečali možnost širjenja bolezni in po nepotrebnem dodatno obremenili delavke/-ce v zdravstvu.

Zelo pomembno je, da si pripraviš dober urnik dela za šolo in se ga držiš. Upoštevaj čas za odmore med delom in se takrat sprehodi. Naredi nekaj vaj za dobro držo telesa (za katero poskrbi tudi med delom za računalnikom), naredi raztezne vaje ali pa zapleši 😊 Gremoooo skupaj 😊.

 

Pa še več idej za miganje.

Pa ne pozabi na oči. Te so v teh dneh obremenjene tudi dopoldan v domači šoli.  Med delom večkrat po telovadi z očmi

in jih razbremeni.

Sama prisegam na nasvete moje drage babice in svoje utrujene oči hladim s čajčkom rastline, ki si jo pri pomoči na vašem vrtu zagotovo v teh dnevih opazil kot lep zelen grmiček. Kmalu pa bo postal priljubljena paša za  in druge žuželke. Zagotovo cvetove čez poletje pridno pomagaš obirati 😊 Skratka … to je današnja uganka:

katero zdravilno rastlino imam v mislih? Odgovor natipkaj v komentar spodaj. V pomoč še fotografija cvetoče rastline, da bo lažje.

Moje oči zelo hitro pomiri tudi hlajenje oči s čajčkom iz mete.

Ostani zdrav in se bereva spet jutri 🙂

 

Morda vam bo všeč tudi...

komentarji 3

  1. Eva Skale pravi:

    Kamilica.

  2. Nuša Sinkar pravi:

    Kamilice.

  3. Zoja Ojsteršek pravi:

    Kamilice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja