1. mesto za raziskovalno nalogo

Na natečaj za raziskovalne naloge Moja, tvoja, naša biodiverziteta”, ki ga je razpisala LIFE Naturaviva, smo poslali raziskovalno nalogo Raznovrstnost cvetnega prahu na Kozjanskem avtoric Leje Planko in Ane Mastnak.

Raziskovalne naloge je ocenila tričlanska žirija predstavnikov Nacionalnega inštituta za biologijo. Ocenjene so bile v vsaki kategoriji posebej na podlagi samostojnosti pri pripravi naloge, izvirnosti izbrane teme, kakovosti zastavljenih hipotez, raziskovalnega pristopa in navajanja literature, korektnosti metod dela in rezultatov ter njihove interpretacije, sistematičnosti podanega gradiva ter prispevka naloge k varovanju in poznavanju lokalne biodiverzitete.

V kategoriji Travniki je bila naloga odlično ocenjena in je bila nagrajena s 1. mestom. Leji in Ani iskrene čestitke.

Naloga je nastajala v težkih koronskih časih nenehnih sprememb, prepovedi in prilagajanj. Deloma na daljavo, deloma v izbranih učilnicah in tako je to pomenilo nenehno prenašanje mikroskopov, preparatov in ostalih pripomočkov za raziskovalno delo po šoli. Zato sem na mladi raziskovalki še posebej ponosna. Skupaj smo iskale poti, se prilagajale razmeram, se trudile in vztrajale do cilja.

Dragi dekleti, moje iskrene čestitke.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja